Přeskočit na hlavní obsah

Typy na letní čtení #1

Jelikož mám moc ráda knížky a čtení prostě miluju, rozhodla jsem se, že vám dám nějaké typy na knížky neboli takové menší recenze na ně. Blíží se léto, a proto to budou typy na letní čtení J. Knížky, které vám budu doporučovat, jsem samozřejmě četla. Snad každá knížka je z nějaké série (většinou trilogie), ale vždy uvedu jen první díl J.

1. SELEKCE - Kiera Cass

Pro 35 dívek je Selekce životní šance, jedna z nich se vdá za prince Maxona. Pro naši hl. postavu Americu je to, ale noční můra, protože aby mohla jít do Selekce, se musí vzdát své životní lásky Aspena, který je kastu níže než ona. Má své plány, ale když potkává prince Maxona, vše se začíná měnit. (Trochu změněna anotace knížky).

Tato knížka byla velmi čtivá, zdolala jsem ji přibližně za 3 dny, a pokud máte alespoň trochu rádi čtení, určitě na tom budete podobně J.

Žánr knížky? Dá se říci ,,romanťárna“, takže je především pro dívky.

Tato knížka má další pokračování a to: 2. díl Elita a poté 3. díl První. Série má taky volné pokračování a to knížku Dcera a tu poté navazuje poslední díl a to Koruna.


2. LÉTO, KDY JSEM ZKRÁSNĚLA – Jenny Han
Belly každoročně jezdí na letní prázdniny do letního doby, kde na ni čeká Suzan (nejlepší kamarádka její matky) a její dva synové Konrád a Jeremiáš. Tyhle kluky zná Belly už od nepaměti, jenom netrpělivě čeká, až si jí kluci začnou konečně všímat a vezmou ji mezi sebe. A toto léto se to konečně stane. A navíc se z ní stala krásná mladá dívka. Jenže v toto báječné a zároveň hrozné léto se změní i všechno ostatní. Vlastně se promění Bellin celý život. K lepšímu i k tomu horšímu…

Knížka jako ta předchozí byla opět velmi čtivá, také jsem ji zdolala za pár dní.

Žánr knížky? Prostě další ,,romanťárna“, ano mám ráda tyhle sladké knížky.

Tato knížka je ze série Léto. Její 2. díl se jmenuje - Bez tebe to není léto a 3. díl - Vždycky budeme mít léto.


3. LÉTO NA TÁBOŘE – Jen Calonita
Samina nejlepší kamarádka si těsně před prázdninami našla kluka, a aby Sam nemusela celé léto poslouchat jejich zamilované vrkání, přihlásí se na tábor, kde ji čekají nástrahy v podstatě Ashley, dívčího idola Huntera a pohodáře Colea.

Knížka je také velmi čtivá, ano, všechny jsou vlastně velmi čtivé.

Žánr knížky? Prostě další dívčí román, který je spíše po mládež, doporučuji holkám tak od 13 let.


Knížka nemá žádné pokračování, jen má jak to říct…. Autorka prostě napsala další díl s jiným dějem a jinou hl. postavou, ale některé postavy z minulé knížky tam přesto zůstaly. 

Líbil se ti tenhle článek?
Pomohl ti nějak?
Určitě zanechej nějaký komentář, který určitě potěší.

Komentáře